onsdag 14 januari 2015

Mamma tipsade...

om ett program på SVT, "Rakt in i Hjärtat", det handlar om hjärtsjuka barn. Jag har precis tittat på första avsnittet. På en millisekund är Emil 6 veckor och ska genomgå sin hjärtoperation, känslorna, dofterna, ångesten, rädslan ja allt återupplevs igen MEN även tårar av lycka. Det gick bra, han klarade operationen med bravu, men det gör inte alla barn tyvärr. Varje år föds 1000 hjärtsjuka barn i Sverige (när Emil föddes var det 800) och varje år dör 3 barn under operationen. Emils hjärtfel kunde de laga men det innebär inte att det är över. Han kommer få gå på kontroller resten av livet och ev blir det ett till ingrepp när han är äldre. (Ca 5 år) en s.k ballongsprängning. Vi tar ett år i taget när det gäller detta och utgår hela tiden från den senaste kontrollen. Hans blodtryck är förhöjt men medicinen satte de ut när han var liten och vi hoppas såklart att han  alltid ska klara sig utan den. 

Ibland när jag tänker på allt han har gått igenom känns det som en film. Helt overkligt liksom. Men Emil är en fighter. Världens roligaste och gladaste 3-åring ❤️ vilken fantastisk sjukvård vi har i Sverige egentligen. 

Sov gott alles...jag ska gå och pussa en extra gång på mina barn och hjärteprinsen ska få en extra puss på hjärtat! Det största i världen ❤️



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar