lördag 14 november 2015

För mig är det helt obegripligt att det finns människor som medvetet vill döda och skada andra. Varför är människan så ond? Var finns kärleken? Var finns empatin? Hur kan hatet övervinna kärleken? 

Vi diskuterade religion igår på jobbet och när Hakim berättade om hur de tänker och varför krig uppstår där nere i krigsländerna blir jag rent ut sagt förbannad. Hur kan människor vara så förblindade? Tron hjälper människor i många lägen. Den är en viktig del i t.ex. livets slutskede men alltså...att döda, kriga och leva fan p.g.a olikheter, det kan inte ha varit någon Guds/Allahs tanke. Är det inte meningen att världen ska vara en säker plats? 

Vad är det för värld våra barn kommer växa upp i egentligen? Jag som förälder är livrädd. Jag kan inte skydda dem mot det här växande hatet och ondskan. Det enda jag kan göra är att lära dem allt om kärlek och att hat/ondska/krig är fel. Jag lider med alla barn och familjer som lever i ständig skräck, ser nära anhöriga dödas/torteras/våldtas framför deras fötter...vidrigt!!! 

Idag tänker jag extra mycket på det som hände i Frankrike igår...❤️ #prayforparis

Detta är obegripligt. Hemma hos mig sitter jag med Elvin och myser i soffan, Patrik och de andra två snickrar på bastun och jag tänker, hur länge får vi leva i denna trygghet i vårat hem? Det känns  hemskt att det finns barn som inte kan sitta och mysa med sina föräldrar och syskon, sova i varma sängar, en del har inte ens några föräldrar och detta p.g.a att någon tagit allt detta ifrån dem. Det gör ont...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar